Arkiv

Aktuelt Købmandsgården

 

Koebmand

NY UDSTILLING I

DEN GAMLE KØBMANDSGAARD I UHRE

 

Snart er det ferietid, men allerede nu er sommerudstillingen i Den gamle Købmandsgaard i Uhre klar til at modtage besøgende. Udstillingen byder på gammelt tømrerværktøj, drejede ting af træ og strikkede dukker.

Værktøjet er udlånt af en privat samler, som med tiden har fået en del af det foræret, mens enkelte dele har tilhørt samlerens oldefar, der havde eget tømrerværksted på landet. Der er mange høvle, og de har

navne som f.eks. grathøvl, simshøvl, grundhøvl og den store rubank. Så er der borsving med kælenavnet vimmelskaft. De siges at være opkaldt efter en del af Strøget i København, hvor gadeforløbet har form som et borsving. Til det ældste borsving hører der et sæt bor af forskellig størrelse monteret på firkantede træstykker til at sætte i borsvinget.

Læs mere: Aktuelt Købmandsgården

Årets borger 2013

Årets borger 2013

Tidligere pedel i børnehaven Uhrskoven (og mange andre ting), Niels Chr. Eriksen, blev lørdag formiddag den første nogensinde til at modtage hæderen som Årets Uhre-borger.

I sin motivering for tildelingen sagde næstformand for Uhre Udviklingsråd, Dorthe Zacho bl.a., at Niels Chr. ikke er en mand, der gør meget væsen af sig, men har været med i mange ting.

Han har været aktiv i de fleste foreninger i Uhre, herunder den daværende skytteforening, og sad som formand for menighedsrådet under renoveringen af Uhre Kirke.

Og selvom en hofteoperation tidligere på året satte en stopper for pedel-jobbet i børnehaven, hopper sandet på magisk vis stadig tilbage i sandkassen i løbet af natten...


 

Årets borger 2014

Årets borger 2014

Årets borger 2014Esther Olesen & Anna Grethe Utoft

I forbindelse med den årlige Uhre Marked og Byfest kåredes årets Uhre Borger.
Kåringen skete i forbindelse med morgenkaffen og rundstykker der blev indtaget i teltet.

Men i år fraveg man traditionen lidt, idet der blev hele to Uhre-Borgere for 2014, nemlig Esther Olesen og Anna Grethe Utoft.
I sin tale til de to modtagere af prisen, fortalte Dorthe Zacho, at de to var blevet indstillet til prisen, og i begrundelsen, lød det blandt andet: De to personer har ydet en kæmpe indsats i 4-H-haverne i Uhre. Gennem snart 30 år har de undervist og lært børnene, hvordan man passer og plejer en have, både når det gælder køkkensager og blomster. mange har fået ders basisviden af de to prisvindere. En viden som eleverne bagefter har brugt i deres egne haver, efterhånden som de blev voksne.
De to har ydet en  indsats som hele byen er dem taknemmelig for.