Koebmand

NY UDSTILLING I

DEN GAMLE KØBMANDSGAARD I UHRE

 

”Hvid som sne”

Selv om der ikke har været ret meget sne denne vinter, er ingen i tvivl om sneens farve. Den er hvid i forskellige nuancer, og ”Hvid som sne” er titlen på den nye udstilling i Den gamle Købmandsgaard i Uhre.

Årets Borger 2018

 Valget faldt for første gang på en person bosat udenfor Uhre, da Uhre Udviklingsråd lørdag morgen som optakt til årets Uhre Marked for sjette gang udnævnte årets Uhre-borger.

Hæderen tilfaldt nemlig friskoleleder Kent Lykke, og at han ikke bor i Uhre har ikke den store praktiske betydning:

- Du er her næsten altid, sagde udviklingsrådets nyvalgte formand, Dorthe Zacho, der stod for overrækkelsen.

- Du har en stor del af æren for, at vi stadig har en skole og nu også en børnehave, fortsatte hun, inden hun overrakte en buket blomster til prismodtageren.

Han var iøvrigt blevet lokket i teltet af formanden for Uhre Friskoles Venner, Karlo Kragsig Kristensen, under dække af, at han skulle hjælpe til med at rigge friskolens tombola til.

Uhre Marked fortsætter hele eftermiddagen med bl.a. kåring af Uhres stærkeste barn, forskellige opvisninger, Uhre-dysten og noget så sjældent som esport under åben himmel.

Kilde: Brande Bladet

Årets Borger 2017
Som optakt til det årlige Uhre Marked kårede Uhre Udviklingsråd lørdag morgen Årets Uhre-borger.

Hæderen, som blev uddelt for femte gang, tilfaldt i år Gitte Madsen.

- Hun er med i ALT, motiverede Dorthe Zacho udnævnelsen. Gitte Madsen sad tidligere i bestyrelsen for udviklingsrådet, men ordner nu "kun" regnskabet, ligesom hun i øvrigt gør for Den Gamle Købmandsgaard.

Derudover er hun mangeårig gymnastik-instruktør i Uhre GIF, og for et par år siden var hun primus motor bag en ungdomsklub for børnene i 5.-6. klasse på Uhre Friskole.

- Hun er altid klar til at yde en indsats, pointerede Dorthe Zacho, og nærmest for at illustrere udsagnet hastede prismodtageren videre for at dømme kampene i høvdingebold-turneringen.

Kilde.:  Brande Bladet