Koebmand

NY UDSTILLING I

DEN GAMLE KØBMANDSGAARD I UHRE

 

”Juleudstilling”

Julen har holdt sit indtog i Den gamle Købmandsgaard i Uhre. Kasser er åbnet, og de gamle nisser og julepynten er fundet frem og hængt op på ny, så der nu er julepyntet over det hele. I øvrigt er det 20 år siden, dørene blev slået op til Den gamle Købmandsgaard som museumsbutik.

 

Juleudstillingen i det ene vindue er et juletræ med små flettede papirstjerner og julelys i lyseholdere, der er så gamle, at de skal behandles meget forsigtigt. Under et rigtig juletræ er der gaver, så det er der også her.

I det andet vindue er nisserne på spil. Det er ikke de helt gamle nisser, men de kan det samme, så frem fra gemmerne har de fundet den gamle julepynt som fehår, stjernekastere, julelys og dåserne til julens kager. Fadet til risengrøden er også klar sammen med skeen, og sangbogen med julens sange og julebøgerne til børn og barnlige sjæle venter på at blive taget i brug.

I bagbutikken er der varer til julens aktiviteter - blandt andet til bagning. Her er mel, sukker, kardemomme, pomeransskal, ingefær, kanel, nelliker og peber. Der er også de gamle poser, som nogle af tingene blev puttet i. Poserne er originale gamle poser med julebilleder og ønsket om en glædelig jul og et godt nytår. Fadet er klar til dejen til julens kager, og den store gamle julebuk af halm overvåger, at det hele går rigtigt til.

I butikken er ”købmanden” klar til at hænge børnenes medbragte julesokker op. De skal være forsynet med navn, så julemanden kan se, hvem han giver slik, for han vil gerne putte lidt i sokkerne, inden de afhentes den 3. søndag i advent.

4. søndag i advent er butikken lukket, men søndag den 30. december er der nytårskur med gåtur og efterfølgende kaffe med kaffepunch. I januar måned bliver der gjort hovedrent og butikken er derfor lukket for besøgende. Søndag den 3. februar er ”købmanden” igen klar til at byde gæsterne velkommen i en fin ren butik, så kig endelig indenfor til en snak om gamle dage.